JULEFEIRING 26 VS. 10

Jeg skal innrømme at jeg ikke husker spesifikt hvordan jula var da jeg var 10 år. Poenget med dette innlegget er likevel å sammenligne jula og hva som er viktig for meg nå kontra hva som var viktig da jeg var litt yngre.

Gaver er mindre viktige som 26-åring enn det var da jeg var yngre. Jeg husker at både broren min og jeg var så spente at vi måtte få pakke opp en pakke på morgenen slik at vi kunne roe oss ned og vente til kvelden. I dag hadde jeg nok hatt det like fint med julefeiringen uten gaver, men med god mat og familietid.

Julestemningen som tidligere kom bare det begynte å nærme seg desember, er nå særdeles vanskelig å fremprovosere. Jeg må ærlig innrømme at det begynner å bli noen år siden sist jeg følte på en genuin julestemning, dessverre.

Tradisjoner er plutselig mye mer verdt. I år er mitt første år som jeg feirer jul med min kjære, og det er både fint og rart på samme tid. Jeg kjenner at jeg savner det jeg er vant til, selv om jeg trodde det ikke var så viktig for meg. Å se den vante gudstjenesten, holde mamma med selskap mens hun lager mat og å være sjef for pakkeutdelingen er plutselig et savn. Sånn er det vel å bli voksen, og om noen få år er det vår tur til å etablere våre tradisjoner, sammen.

Jeg ønsker dere en fredfull og fin jul, og håper dere setter pris på at julen kanskje får litt andre verdier som voksen enn da man var barn. ❤

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *